De magie van koffielikeur

Uw favoriete hocus-pocus-chemicaliënfotograaf

Vandaag wordt het echt spannend. Wat wordt het resultaat als ik de negatieven afdruk?

Dit keer geen caseïnedruk, cyanotyp, zoutdruk of nog ingewikkelder: ik val terug op de vertrouwde routine. Ik gebruik Ilford MGIV RC-papier. Dat is betrouwbaar en gemakkelijk te verwerken. En: ik heb nog wat liggen. Er staat ook nog aangemaakte ontwikkelaar (dat zal de Amaloco zijn, maar ik weet het niet zeker).

De doka naar 20 graden (oeps!) en go!

Ik verwacht lange belichtingstijden, ook al omdat ik ga werken op 18×24 formaat. Ik pas nog wat kunstgrepen toe, maar die behoren tot het geheim van de Smit. Er komen aardig wat proefstroken aan te pas voordat ik – voorlopig – tevreden ben met de eerste afdruk.

Hier istie:

Ik ben verrast door het zwart. Daar zit toch flink wat detaillering in. Ik blijf wel een beetje zitten met het gevoel dat ik geen idee heb wat ik aan het doen ben.

Op grond van welke magie komt dit tot stand? Waarom zijn er verschillende recepten voor deze koffielikeur? Wanneer pas je welk recept toe?

Afijn.

Een filosoof kan niet anders dan blijven vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven