Een verrassing met wat lekkers

Uw favoriete hocus-pocus-chemicaliënfotograaf

Nou moet je natuurlijk nooit met heel veel variabelen tegelijk werken. En in de experimenteerfase ook geen risico’s nemen. Maar als je weet wat de regels zijn kun je best een gokje wagen.

Ik heb het recept aangepast:

Meer kristalsoda ten opzichte van washing soda, volgens de omrekenformule x 2,7. Mijn roermachientje moest er flink aan trekken. Verder gebruikte ik ook gewoon kraanwater in plaats van gedemineraliseerd water gisteren. Het kan dus zijn dat mij onbekende stoffen de zaak gaan beïnvloeden … en ik kan dat niet traceren.

En dan:

Ik had vandaag geen tijd om een Fomapan 400 te belichten. In de koelkast ligt nog wel een belichte Delta 400 op mij te wachten. Dat is best een risico: deze film bevat materiaal dat ik ooit maakte voor mijn project ‘Ardeche’. Bovendien: eerdere films die ik in dezelfde week volmaakte waren wat aan de dunne kant. Ik besloot daarom de ontwikkeltijd te verhogen van 15 naar 20 minuten.

Hoeveel variabelen kan een experiment verdragen?

Zie hier resultaat:

Het oogt allemaal wel wat zwaar. Voordat ik verder ga druk ik deze negatieven af – nee, niet met koffie, maar met een traditionele Amaloco papierontwikkelaar.

Papier ontwikkelen met koffie bewaar ik voor later.

Dat wordt een verrassing en ik neem er ook iets lekkers bij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven