Een verse Fomapan en een stukke lichtmeter

Uw favoriete hocus-pocus-chemicaliënfotograaf

Ik ben met de Mamiya RB67 op stap gegaan in het buitengebied van Doesburg. Een verse Fomapan 400 erin voor wat natuurfotografie. Niet te moeilijk doen, zorg er gewoon voor dat je met een belichte film terugkomt.

Ik ben benieuwd hoe de film zich gedraagt als ik – net als de Delta 400 van een paar dagen geleden – 20 minuten ontwikkel. Dus: maak vooral geen foto’s die niet mogen mislukken.

Ik heb uiterst geconcentreerd gewerkt met alle instellingen – mijn lichtmeter had de geest gegeven! Van schrik ben ik daardoor hier en daar vergeten om de film door te draaien. Sjonge, hoe vaak kan je klikken met in de camera een film van 10 opnamen … !

Toch wel spannend: misschien zitten er interessante dubbelopnamen tussen! Ontwikkelen maar:

Dat ziet er dramatisch zwart uit! Ik vrees een combinatie van overbelichten en te zwaar ontwikkelen. De ontwikkeling kan ik niet meer veranderen. Dan maar opnieuw een film belichten, maar dan met correcte lichtmeting.

Ik laad de Pentax 67 met weer een Fomapan 400, en dan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven